Kuinka voi tulla uskoon?

A – Sinä tarvitset Jeesusta

Ihmisen tie elävään uskoon ja Jumalan yhteyteen lähtee siitä, että hän kuulee ilosanoman Jumalan suunnitelmasta; Kukaan ei tule Taivaallisen Isän luokse muutoin kuin Jeesuksen kautta. Hän kuoli rangaistuksena  Sinun syntiesi vuoksi. Hän nousi kuolleista ja elää aina ollakseen Sinun Vapahtajasi.

B – Tunnusta rikkomuksesi Jumalalle

Jokainen ihminen on rikkonut Jumalan tahdon ja elää erossa Hänestä. Jeesukseen luottava voi pelotta tunnustaa virheensä ja epäonnistumisensa, sillä Jeesus on syntisten ystävä. Kukaan ei ole ”toivoton tapaus”.

Voit rukoilla vaikka seuraavin sanoin:
”Taivaallinen Isä. Tiedän, että olen rikkonut Sinua vastaan ja poikennut Sinun tahdostasi. Uskon, että Jeesus kuoli minun syntieni puolesta. Tahdon antaa koko elämäni Hänelle ja kääntyä pois synneistäni. Jeesus, tässä  olen, ota minut omaksesi. Jeesus on minun Herrani ja Vapahtajani.”

C – Jokainen, joka uskoo Jeesukseen, saa synnit anteeksi

Uskoontuleminen ei ole tunteen vaan uskon asia. Sinulla on lupa ja etuoikeus tunnustaa uskosi. Sanontaa; ”jokainen tulee uskollaan autuaaksi,ei löydy Raamatusta. Sillä vain usko Jeesukseen Kristukseen on pelastavaa uskoa. Raamattu sanoo: ”Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt Hänet kuolleista, olet pelastuva.” Room 10:9 kr 92
Lue myös Apt 10:43

D – Ota kaste

Kasteen ottaminen vahvistaa päätöstäsi seurata Jeesusta. Se on vanhan elämän ”hautaamista”, jonka jälkeen haluat elää uutta elämää Jeesuksen yhteydessä. Kasteen ottaminen on jokaisen ihmisen oma päätös. Kukaan ei voit tehdä sitä toisen puolesta. Uuden testamentin kaste merkitsee  ”veteen upottamista”. Kaste otetaan sen jälkeen kun ihminen on:
1) kuullut evankeliumin, 2) ottanut sen uskossa vastaan, 3) tehnyt parannuksen eli kääntynyt Jumalan puoleen ja 4) huutanut avukseen Jeesuksen nimeä. Voit kuulla monia mielipiteitä asiasta, mutta älä unohda, että voit itse tutkia asiaa Raamatusta. Lue esim. Apt 2:37-42 ja Room 6:3-6

E – Tutustu Raamattuun ja toisiin uskoviin

Lue Raamattua ja opettele henkilökohtaisesti tuntemaan, millainen Jeesus todella on. Aloita lukeminen vaikka Uuden testamentin evankeliumeista.  Etsi ystäviä, joiden kanssa voit yhdessä kasvaa ja vahvistua hengellisesti.

Onnea uuteen elämään!